RDW kenteken kwijt


RDW kenteken kwijt? Dat is meerdere mensen al eens overkomen. Omdat uw kentekenpapieren uit meerdere delen bestaat en uw het deel dat dient voor de overschrijving van de auto vast niet in uw dashboardkastje bewaard, kan het voorkomen dat u (een deel van) het RDW kenteken kwijt raakt. Dit komt vooral ook omdat u er vaak langere tijd niet naar omkijkt. Het RDW kenteken ligt ergens in een map of in een la en er kunnen jaren overheen gaan voordat u het weer eens nodig heeft. Als het moment dan eindelijk wel daar is blijkt u het RDW kenteken opeens niet meer terug te kunnen vinden. Dat is een probleem, want u kunt uw auto dan niet over laten schrijven op een andere naam om maar iets te noemen. Wat te doen?

Online nieuw RDW kenteken aanvragen

De RDW denkt gelukkig met u mee en biedt u de mogelijkheid om online een nieuw kenteken aan te vragen. U vult simpelweg de cijfers en letters van uw nummerbord in en de website van de RDW zoekt uw gegevens op. Vervolgens kunt u dan een nieuw kenteken aanvragen. Dit is overigens niet zonder kosten. Het aanvragen van een vervangend kentekenbewijs kost u momenteel €31,50. U kunt de aanvraag alleen indienen als het voertuig op uw naam staat. Een andere voorwaarde voor het online aanvragen van een vervangend RDW kenteken is dat u met iDeal betaalt. Heeft u niet de beschikking over het betalen met iDeal dan is het niet mogelijk een vervangend kenteken online aan te vragen. Na uw aanvraag wordt het nieuwe kenteken doorgaans binnen 48 uur op werkdagen verstuurd.

Je RDW kenteken kwijt zijn is dus niet leuk, maar gelukkig denkt de RDW met ons mee en kunt u een nieuw kenteken aanvragen.